субота, 12 липня 2008 14:14

Ціна нафти в Нью-Йорку встановила черговий рекорд

Нової рекордно високої позначки досягла сьогодні ціна на нафту в Нью-Йорку.

Під час електронних торгів барель нафти з постачанням у серпні піднявся на 5 доларів, вперше зафіксувавшись на позначці 146,9 долара. Колишній історичний максимум - 145,85 долара за барель - був встановлений 3 липня, передає ІТАР-ТАСС.

На одностайну думку аналітиків, підвищення розцінок зумовлене поєднанням несприятливих чинників, перш за все, нагнітанням напруженості навколо Ірану.

Іран у рамках військових навчань провів учбові випробування ракет малої і середньої дальності для "перестороги своїм ворогам", спровокувавши жорстку реакцію з боку США. Трейдери, як і раніше побоюються перебоїв у доставці нафти на світовий ринок, враховуючи попередження Тегерана про можливість ввести контроль над судноплавством в Ормузькій протоці в разі військової агресії проти нього.

Крім того, надійшли зведення про загрозу п`ятиденного страйку робітників провідної бразильської нафтової компанії "Петробраз". Якщо страйк відбудеться, то під питанням виявиться 80% забезпечення внутрішніх потреб цієї країни вуглеводневою сировиною.

Зараз ви читаєте новину «Ціна нафти в Нью-Йорку встановила черговий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі