вівторок, 15 квітня 2008 17:28

Ціна на нафту досягла $113 за барель

"Чорне золото" продовжує додавати в ціні. У вівторок в ході торгів був подоланий черговий рубіж - цього разу в $113 за барель.

В ході торгів ціна травневих ф"ючерсних контрактів на нафту марки WTI в електронній системі нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) досягала $113,66 за барель, що є черговим за вівторок історичним максимумом. Раніше в ході торгів нафта досягала $112,48 і $112,97 за бочку.

Оновлення цінових піків пов"язане зі збоями в постачаннях з Мексики та Нігерії, а також зростання імпорту палива до Китаю. Мексиканська Petroleos Mexicanos закрила четвертий експортний нафтотермінал на тихоокеанському узбережжі через негоду. Три інших термінали зупинили роботу 13 квітня. А Eni повідомляє про падіння видобутку нафти на ряду родовищ в Нігерії через вибухи.

Підтримку котируванням "чорного золота" подав і щоквартальний звіт країн-експортерів нафти, опублікований сьогодні. "Фундаментальна картина другого кварталу 2008 року повинна відповідати звичайним показникам цього періоду", - повідомили у письмовій формі представники ОПЕК.

Проте при цьому картель висловив побоювання, що попит на нафту в другому кварталі може знизитися на 1,4 млн барелів до 85,7 млн барелів в добу. Економісти обґрунтували прогнози тим, що в цей час споживачі в північній півкулі використовують менше нафтопродуктів для опалювання будинків.

Звіт ОПЕК підкреслює небажання картеля підвищувати рівень видобутку нафти, що могло б трохи збити ціни на "чорне золото".

За станом на 16:00 нафту в електронній системі нью-йоркської товарної біржі торгувалася на рівні $113,52 за барель. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на нафту досягла $113 за барель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі