субота, 09 червня 2007 13:12

Cильні грозові зливи забрали життя двох голландців

Небувало сильні грози бушували в п"ятницю увечері в Нідерландах, повідомив Королівський нідерландський метеорологічний інститут.

Протягом п"яти хвилин на площі в дві з половиною тисячі квадратних кілометрів відбулося більше п"ятисот розрядів блискавок, що супроводжувалися сильною зливою і градом. Грозовий фронт рухався з крайнього півдня Нідерландів на північний захід.

У містечку Гоїрле в провінції Північний Брабант ударом блискавки була убита жінка, що знаходилася на вулиці. У Ейтхейсті загинув чоловік, впавши через сильної зливи з даху хліва.

У деяких містах потоки води, і удари вітру зривали дахи будинків. Майже всі вулиці невеликого містечка Катсхефел опинилися під водою. У містечку Зюндерт від удару блискавки згорів хлів з домашніми тваринами. У Тілбурзі в декілька будинків залетіли шарові блискавки. У одному з них виникла пожежа, яка була швидко погашена.

На автодорогах відбулося багато ДТП. Стихія паралізувала рух на деяких ділянках залізниць. Зокрема, між містами Неймеген і Осс через удар блискавки в локомотив зупинився товарний потяг, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Cильні грозові зливи забрали життя двох голландців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі