неділя, 17 червня 2007 12:28

Ціллю ПРО США є російські ракети: МЗС Ірану

Іранський МЗС виклав послам Росії і Азербайджану позицію своєї країни щодо пропозиції про спільне російсько-американське використання Габалінської РЛС. Про це повідомив офіційний представник МЗС Ісламської Республіки Мохаммад Алі Хосейні.

Такод у Москві і в Баку у послів Ірану відбулися зустрічі з представниками МЗС РФ і Азербайджану, в ході яких було сформульовано відношення Тегерана до цієї ініціативи.

"Росія не має наміру створювати нестабільність і завдавати збитку безпеки в регіоні, в який входить вона сама", - сказав представник МЗС Ірану. "При цьому, - підкреслив він, - останні вислови міністра оборони США і прем"єр-міністра Великобританії свідчать про те, що дійсною метою американського протиракетного щита (у Європі) є російські ракети".

Раніше голова меджлісу (парламенту) Ірану Голямалі Хаддад Адель заявив, що Тегеран не розглядає пропозиції президента Росії про спільне російсько-американське використання РЛС в Азербайджані як "прийняття Москвою ворожої позиції по відношенню до Ірану".

У свою чергу, Хосейні пообіцяв, що Іран вивчить адресовану США пропозицію Росії по ПРО в ході переговорів з представниками РФ, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ціллю ПРО США є російські ракети: МЗС Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі