вівторок, 24 червня 2008 10:17

Чилі вводить мораторій на забій китів

Чилі вводить безстроковий мораторій на забій китів у своїх територіальних водах, повідомляється на сайті уряду цієї країни. Президент Мішель Бачелет підписала указ про введення безстрокового мораторію на вилов і будь-який інший вид полювання на китів у територіальних водах Чилі, де мешкає до половини цих океанських ссавців.

Чилі, яку підтримують більшість держав Латинської Америки і Євросоюзу, має намір також у черговий раз поставити на сесії питання про створення природно-санітарних зон в Антарктиці та Південній Атлантиці для 43 видів китів.

Тут залишилося всього 2,2 тисяч блакитних китів, тоді як два століття назад їх було в сто разів більше.

Відзначимо, що напередодні декілька тисяч демонстрантів вийшли на вулиці столиці країни, протестуючи проти "вбивства океанських ссавців". Норвегія та Ісландія ведуть промисловий забій китів.

А Японські китобої щорічно вбивають до півтора тисячі особин в "наукових цілях". Полювання на китів також дозволено для корінних народів Росії, Гренландії та Аляски.

Міжнародну китобійну комісію створено в 1946 році. Її членами є 81 країна. Сесія МКК, яка продовжиться до п"ятниці, втретє проходить в Латинській Америці, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Чилі вводить мораторій на забій китів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі