понеділок, 12 березня 2007 14:14

Чиказький бізнесмен запропонував $13 млрд за медіа-холдинг Tribune Co.

Торговець нерухомістю з Чикаго Сем Зелл запропонував $13 млрд за медіа-холдинг Tribune Co. Він готовий викласти 300 млн з власної кишені, а також домовитися з кредиторами компанії про покриття всіх боргів.

Раніше повідомлялося, що Зелл хотів купити Tribune повістю і розділити частину акцій між співробітниками. Як один з можливих варіантів також розглядається реструктуризація бізнесу. Зокрема, планується виділити в окрему структуру телестанції, що входять в Tribune, і зайняти грошей для виплати дивідендів власникам акцій.

Медіа-холдингу необхідно викупити 20% акцій, що належать сім"ї Чандлерів, які мають намір від них позбавитися.

За планом Зелла, після передачі контролю над компанією її співробітникам вона отримає податкові пільги, що дозволить понизити витрати на викуп акцій. Крім того, він збирається очолити раду директорів компанії, якщо операція відбудеться.

У холдинг Tribune Co. входять 11 газет, зокрема The Los Angeles Times, 23 телестанції, а також бейсбольна команда Chicago Cubs. Рішення нинішнього керівництва компанії очікується до кінця березня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чиказький бізнесмен запропонував $13 млрд за медіа-холдинг Tribune Co.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі