середа, 26 березня 2008 09:19

Цікаві факти з біографії Обами і Клінтон виявили американські вчені

Сенатори Барак Обама та Хіларі Клінтон ведуть напружену боротьбу за право стати кандидатом Демократичної партії на пост президента США. Багато в чому їхні політичні платформи розходяться, проте є і об"єднуючі чинники.

Як встановили американські дослідники, темношкірий Обама є далеким родичем кіноактора Бреда Пітта, а Клінтон - така ж дальня родичка дружини Пітта - іншої "зірки" Голлівуду Анджеліни Джолі. Ці факти представило Історичне генеалогічне товариство Нової Англії в Бостоні (штат Массачусетс).

Згідно побудованим його експертами схемам, Пітт і Обама – десятиюрідні брати, які походить від якогось Едвіна Хікмана, померлого у Вірджинії в 1769 році.

У свою чергу, колишня "перша леді" Америки доводиться десятиюрідною сестрою Анджеліні Джолі. Це виникло завдяки одному з їхніх спільних предків - Джину Кассону, який помер в 1718 році в канадському Квебеці.

За словами фахівця в області генеалогії Крістофера Чайлда, обидва претенденти демократів на пост в Білому домі часто "пікіруются" через відмінності, які є в їхніх передвиборчих програмах, тоді як їхній родовід дозволяє припустити, що сенатори багато в чому схожі.

Генеалогічні древа Обами і Клінтон "свідчать про те, що кровними узами може бути пов"язані безліч різних людей", відзначив Чайлд.

Історичне генеалогічне товариство Нової Англії було засноване в 1845 році. Воно є найстарішою і найбільшою організацією в Сполучених Штатах, яка займається встановленням родових зв"язків між різними людьми.

Нагадаємо, в жовтні минулого року стало відомо про те, що Обама родич віце-президенту США Діку Чейні. Як встановила дружина останнього, Лінн, її чоловік є восьмиюрідним братом чорношкірого сенатора від штату Іллінойс. Загальний предок Обами і Чейні - французький емігрант Марін Дюваль - в XVII столітті одружився на внучці Річарда Чейні, який приїхав з Англії, передає ІТАР-ТАРС.


Зараз ви читаєте новину «Цікаві факти з біографії Обами і Клінтон виявили американські вчені ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі