пʼятниця, 16 серпня 2019 19:25

Чи зможе Кремль застосувати ядерну зброю проти України

Чи зможе Кремль застосувати ядерну зброю проти України
Військовий експерт Олег Жданов: Ми знаходимось настільки близько до Росії, що їй вистачає гармат та танків Фото: Главред

Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що Росія розробляє гіперзвукову зброю, грунтуючись на вкрадених у США технологіях. В інтерв'ю виданню "Голос Америки" Болтон зазначив, що США відомо більше, ніж він може сказати про вибух під російським Северодвінськом.

"Вкрасти технології росіяни справді могли. Але отримали не всі дані, бо інакше вибуху б не сталося. Це старий проект "Буревестник", на який намагалися накласти новітні технології, - розповідає військовий експерт Олег Жданов, - Кремль зміг втрутитися в американські вибори, стати фігурантом шпигунських скандалів останніх років. Була висилка дипломатів, торгових представників. Це доводить — агентурна сітка у Росії є, але її інтенсивність не велика"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через вибух ядерного реактора евакуюватимуть людей

"Ми знаходимось настільки близько до Росії, що їй вистачає гармат та танків. Визначили Росію, як основного ворога у Воєнній доктрині. Плюс — мінус одна ракета нічого не змінить. Але маємо умовну гарантію не застосування Росією ядерної зброї проти України. Від Києва до Москви 850 кілометрів. Ядерна хмара може прибути до російської столиці швидше, ніж вони того б хотіли. Не мають засобів, щоб зупинити атмосферний фронт. Погода і так не передбачувана, а застосування ядерної зброї може її змінювати. Тоді навіть бункер їх не врятує", - впевнений Жданов.

8 серпня в Архангельській області на військовому полігоні однієї з частин Морського флоту сталася аварія. Загинули п'ять співробітників держкорпорації "Росатом". Ще троє отримали травми та опіки. Після вибуху доза гамма-випромінювання була перевищена у 4—16 разів. Керівництво компанії заявило, що вибух стався через збіг чинників, який нерідко трапляється під час випробувань нових технологій. У лютому 2019 року президент РФ Володимир Путін повідомляв про успішні випробування крилатої ракети необмеженої дальності з ядерної руховою установкою "Буревісник".

Зараз ви читаєте новину «Чи зможе Кремль застосувати ядерну зброю проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі