понеділок, 10 вересня 2012 16:45

"Чи допоможе влада - невідомо": у Рукомиші відновлюють зруйновану церкву

Понад місяць у селі Рукомиш Бучацького району Тернопільщини парафіяни розчищали територію біля церкви святого Онуфрія. 30 липня на храм обвалилася скеля. Каміння розвалило вхід, докотилося аж до Царських воріт. Вся будівля тоді покрилася тріщинами. На відновлення церкви потрібно 530 тисяч гривень.

Виділити такі гроші під час свого приїзду пообіцяв голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

"Ми виділимо 200 тисяч гривень із резерву області на ремонт храму. Ще 80 тисяч дамо із районного бюджету. Ще треба 280 тисяч. 21 вересня Дмитро Фірташ буде відкривати великий тепличний комплекс у Заліщицькому районі. Я до нього звернуся – ми це питання вирішимо. Дам доручення і на прокладення асфальту до храму", - пообіцяв Валентин Антонович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На резиденцію Хмельницького витратять 40 мільйонів гривень

Губернатор краю приїжджав до Рукомиша не сам – тоді ж село відвідав і міністр культури Михайло Кулиняк. Він переконував людей віддати скульптуру святого Онуфрія на виставку до Лувру. Селяни заховали фігуру, а міністру відмовили. Як розповів Gazeta.ua настоятель церкви о. Михайло Суканець, він не знає, чи варто сподіватися на допомогу влади.

"Асфальтоукладник повинен був приїхати уже сьогодні. Ми його чекали, бо ж нам влада обіцяла. А тепер виявилося, що спочатку мають проектанти приїхати і то буде не раніше наступного тижня. Чи допоможе нам влада коштами – то 50 на 50", - висловив свою думку він. За словами священика, на благодійний рахунок за місяць надійшло 3800 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик оплакував згорілу церкву

"Гроші дуже потрібні – бо ж і дах, і двері, і стелю, і розписи, і сигналізацію, і грот, де Онуфрій стояв – багато треба відновлювати. Але надія насамперед на Бога і на добрих людей. От тепер був я у Бучачі, то якийсь чоловік підійшов і просто дав 1000 гривень, бо чув про нашу біду. Нам залишається тільки сподіватися і працювати. А роботи багато. Ще перед самим приїздом чиновників доприбирували територію. За весь той час десь 200 тонн каміння вивезли", - резюмував о. Михайло.

Зараз ви читаєте новину «"Чи допоможе влада - невідомо": у Рукомиші відновлюють зруйновану церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі