вівторок, 01 грудня 2020 07:36

Чи буде в Україні сніг на Різдво та Новий рік

Чи буде в Україні сніг на Різдво та Новий рік
Початок грудня буде теплим, але з нічними морозами до -3 градусів. Далі на Україну чекатимуть дві хвилі похолодання. Фото: pixabay.com

Початок грудня буде теплим, але з нічними морозами до -3 градусів. У ці дні можливий дощ і невеликий мокрий сніг. Далі на Україну чекатимуть дві хвилі похолодання.

Похолодання може початися з другого тижня місяця. До середини грудня встановляться морози до -5-6 градусів удень і -10-12 градусів вночі. Після 15-16 грудня потроху сніжитиме щодня, а 20-22-го числа на Україну можуть обрушитися справжні снігопади. Мороз теж міцнішатиме до -12-15 градусів вночі і до -6-8 градусів удень, повідомляє "Сегодня" з посиланням на синоптиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який буде початок зими в Києві

У південних областях температурного мінуса не повинно бути до 18-20 грудня. Але опади там будуть більш неприємними, аніж в інших регіонах: пройдуть дощі з мокрим снігом, супроводжувані морозами і ожеледицею.

Після 25 грудня опади припиняться, поступово почне теплішати. Ближче до кінця місяця знову очікується посилення морозів, а 30 грудня – навіть обіцяють снігопад. А отже, є надія зустріти Новий рік "по-зимовому".

Зима 2020-2021-го, найімовірніше, не буде така ж аномально тепла, як попередня. Вона порадує українців і снігом, і морозами, стверджують народні синоптики. Хоча на "зимове бабине літо" теж слід розраховувати. У грудні на Миколая вони обіцяють мороз, але новорічна ніч знову може бути без снігу.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде в Україні сніг на Різдво та Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі