четвер, 22 травня 2008 11:41

Четвертий фільм про Індіану Джонса виходить у прокат

Нова кіноісторія про пригоди легендарного професора археології "Індіана Джонс і королівство кришталевого черепа" після майже 20-річної перерви виходить сьогодні в світовий прокат.

Цього разу дія картини відбувається в 1957 році, в самий розпал Холодної війни, і битися Джонсу потрібно з офіцерами і радянськими солдатами під керівництвом злочинниці з українським акцентом Ірини Спалько ( Кейт Бланшетт).

Напарником Джонса стає юний бунтар на ім"я Пес Уїльямс ( Шайя ЛяБуф), з яким вони разом відправляються до Перу на пошуки кришталевого черепа, володіння яким, за легендою, обіцяє владу над всім світом.

Герою Харрісона Форда, який зіграв Індіану Джонса і в трьох попередніх серіях картини, предстоять, як завжди, перегони - на мотоциклі і на вантажівці в джунглях Амазонки, проходження гігантських водопадів і навіть зустріч з інопланетними істотами.

Останній цикл пригод про Індіану Джонсі вийшов на екрани в 1989 році, і майже відразу ж легендарний Стівен Спілберг, Лукас і Форд завели розмову про зйомки четвертої картини. Троє друзів домовилися, що вони знімуть четвертий фільм про пригоди Індіани, тільки якщо зможуть написати сценарій, який перевершить очікування глядачів. Після багаторічної роботи сценарій нового фільму був написаний і готовий до зйомок в 2007 році - в ньому знайшлася роль для одного з найталановитіших молодих акторів Голлівуду - Шайї ЛяБуфа.

Виконавчий продюсер і автор ідеї Джордж Лукас говорить, що вони хотіли "перенести глядачів у знайомий світ легендарного Індіани, повний нових пригод. Світ, який покоління людей знають і люблять".

Для останніх пригод Індіани Джонса автори фільму підібрали блискучий акторський склад на чолі з неповторним Харрісоном Фордом ("Індіана Джонс 1-3"). Саме завдяки йому образ Індіани Джонса подобався не одному поколінню глядачів у всьому світі.

У фільмі також знімалися володарка премій "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA та інших престижних нагород Кейт Бланшетт ("Володар кілець 1-3", "Золоте століття"), володар премії Bafta Рей Уїнстон ("Відступники", "Беовульф"), Шайя ЛяБуф ("Трансформери", "Параноя") та інші.

Зйомки картини тривали всього 79 днів, що набагато менше, ніж робота над будь-яким великим фільмом.

Відзначимо, що довгоочікувана прем"єра фільму "Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа" відбулася 18 травня, в рамках Каннського кінофестивалю, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Четвертий фільм про Індіану Джонса виходить у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі