понеділок, 27 грудня 2010 15:07

Чеський президент ускладнив життя українським заробітчанам

Чеський президент ускладнив життя українським заробітчанам

Чеський президент Вацлав Клаус підписав поправки до закону про іноземців, що ускладнюють правила їх працевлаштування.

Про це повідомив його прес-секретар.

Як передає радіо "Praha", підписані поправки впроваджують інститут "синьої карти", яка дозволяє довгострокове перебування в Чехії на позиції працівника високої кваліфікації. Одночасно вживаються заходи, які повинні запобігти цільовій подачі заяв на довгострокове перебування з метою короткочасної легалізації.

Крім того, згідно з новими нормами, роботодавці повинні будуть оплачувати витрати, пов'язані з видворенням іноземця з країни, якщо він після закінчення трудового договору не покинув Чехію. Також повідомляється, що з січня подібними питаннями буде займатися не поліція у справах іноземців, а Міністерство внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в серпні нинішнього року кількість працюючих у Чехії українців зменшилася. У порівнянні з серпнем минулого року їх стало на 23 тис. людей менше, склавши близько 47 тис. осіб.

Нагадаємо, в березні Чеська Республіка заявила про припинення видачі та продовження громадянам України та інших країн, які не входять до ЄС (зокрема В'єтнаму, Монголії та інших), дозволів на працевлаштування.

lb.ua

Зараз ви читаєте новину «Чеський президент ускладнив життя українським заробітчанам ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі