пʼятниця, 26 жовтня 2007 15:45

Чеський парламент відмовився проводити референдум

Парламент Чехії в п"ятницю вирішив не проводити спеціальний референдум про розміщення в країні американської бази протиракетної оборони (ПРО), на чому наполягали деякі чеські політики. За ухвалення закону про проведення референдуму висловилися 76 депутатів. Всього в палаті депутатів Чехії 200 народних обранців. Для ухвалення даного рішення необхідно було 120 голосів.

Уряд США офіційно попросив Чехію почати переговори про розміщення радара ПРО в січні 2007 року. Прихильниками проведення всенародного голосування з даного питання є депутати, що представляють Чеську соціал-демократичну партію і Комуністичну партію Чехії і Моравії. Проти всенародного голосування виступав чеський уряд.

Правляча в Чехії Цивільна демократична партія і раніше заявляла, що є супротивником такого референдуму.

Згідно з даними американського дослідницького центру Opinion Research Corporation, що проводив в серпні опитування на території Чехії, 51% громадян висловлюються проти розміщення в країні радара ПРО США, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Чеський парламент відмовився проводити референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі