середа, 16 липня 2008 18:22

Червона помада може бути джерелом агресії

Червоний - сигнальний колір, ознака небезпеки, заборони дії, пристрасті і агресії. Червоні помади протестувала американська організація по захисту прав споживачів "CampaignforSafeCosmetics".

Результат такий: 33 популярних бренди і 61% протестованих помад містять свинець. У їх числі вияивилися відомі виробники CoverGirl, L`oreal і ChristianDior. Концентрація свинцю склала від 0,03 до 0,65 частини на мільйон. Мабуть самі учені не чекали виявити в ході дослідження даний метал, оскільки нормативу з вказівками допустимої кількості свинцю в помаді не існує.

Тому за основу бралися нормативи, встановлені в США для цукерок. Автори дослідження закликали виробників переглянути технології виробництва косметики, і почати випускати помади, що не містять свинцю. На що члени Асоціації парфюмерії, косметики і засобів особистої гігієни заявили, що цей метал утворюється в косметиці "природним чином", а не додається в ході виробництва.

Дивно, що реакція виробників виявилася такою спокійною, адже давно відомо, що свинець надає токсичну дію на людину. При підвищенні рівня свинцю в навколишньому середовищі зростає його відкладення в кістках, волоссі, печінці.

Велика кількість цього металу може стати причиною затримки в розвитку дітей і викликати агресію. Тепер не складно здогадатися, чому в суспільстві склався стереотип: червона помада - символ владної, активної і сильної жінки, повідомляє "Stylemania.ru".

Зараз ви читаєте новину «Червона помада може бути джерелом агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі