вівторок, 19 червня 2007 18:09

Черновецький засадить столицю японською сакурою

Мер Києва Леонід Черновецький доручив комунальному об"єднанню "Київзеленбуд" знайти місце для розміщення японського саду сакури в Києві. Про це повідомив генеральний директор "Київзеленбуду" Петро Яворовський на засіданні комісії Київської міської ради з екологічної політики.

Він сказав, що ідею створення саду сакури Черновецькому запропонував депутат Київради Ігор Добруцький.

Добруцький спочатку пропонував облаштувати сад у сквері у внутрішньому дворі адміністративного будинку Київради на вулиці Хрещатик, 36, однак "Київзеленбуд" вважає, що у дворі режимного об"єкта недоцільно створювати сад з безкоштовним відвідуванням.

Тому "Київзеленбуд" розглянув варіанти розміщення саду на схилах парку "Хрещатий" і вулиці Інститутської, однак найоптимальнішим варіантом вважає парк Кіото біля однойменної вулиці в Деснянському районі.

- Ми б будь-яку площу там (у парку Кіото) розглянули, затвердили проект на міськраді, щоб в 2008 році зробити цю роботу, - заявив Яворовський.

На думку Добруцького, для створення саду сакури необхідна земельна ділянка близько 1 га, а вартість може скласти близько 200 тис. доларів.

- Будуть зібрані кращі екземпляри сакури різних форм: кущові, на штамбах, звисаючі форми, азалії, садово-паркова скульптура, - упевнений Добруцький.

Він допускає, що якщо Київрада схвалить його ініціативу, то до висадження сакури в парку Кіото можна приступити восени.

Також він не виключив, що якщо знайдеться інвестор, то в створеному саду можна також побудувати східні альтанки, де можна проводити чайні церемонії.

За даними Київміськадміністрації, у Києві 131 парк, на території яких розташовано 39 зон відпочинку.

У Києві 3 регіональних ландшафтних парки, 9 парків загальнодержавного й 11 місцевого призначення.

Добруцький є головою правління громадської організації "Асоціація флористів України", передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький засадить столицю японською сакурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі