вівторок, 05 серпня 2008 10:45

Черновецький заборонить курити в парках і на зупинках: штраф 50 грн

Черновецький заборонить курити в парках і на зупинках: штраф 50 грн

Поки затверджують місця для некурців, у вже заборонених для куріння переходах курять досхочу. Тим часом у місті обговорюють майбутню заборону куріння в громадських місцях. На сесії в кінці серпня депутати Київради збираються її узаконити.

Згідно з планами депутатів, сигарети доведеться ховати на дитячих майданчиках, в місцях відпочинку дітей (включаючи ігротеки, комп"ютерні клуби і кінотеатри). Не покуриш на зупинках громадського транспорту, в ліфтах, під"їздах, гуртожитках, підземних переходах, школах (ВНЗ), офісах, магазинах, а також в парках і скверах, на пляжах, і стадіонах.

Керівники офісів, магазинів і інших закладів зобов"язані будуть облаштувати ізольовані місця для куріння. Порушники ж платитимуть штрафи - по 18 гривень. Сума невелика, але якщо штрафуватимуть часто, то дешевше буде все ж таки облаштувати курилку. У всіх нових архітектурних проектах тепер авторів зобов"яжуть указувати місця для куріння.

У чиновників з"являються нові ідеї. "Ми хочемо звернутися до всіх організаторів масових гулянь і концертів на площах, - розповідає в.о. голови прес-служби міськадміністрації Олександр Івахнюк, - щоб ведучі час від часу зверталися до народу і просили їх не палити, адже поряд можуть бути діти".

Поки ж заборони на куріння, скажімо, в переходах, маловтішні. Начальник центру громадських зв"язків столичного главку МВД Володимир Поліщук розповів, що за куріння за рік виписано більше 3 тисяч адмінпротоколів, проте вони без штрафів - тільки усні попередження.

"Для початку потрібно, щоб столична і районна влада погодила і відправила нам точний список місць, де палити заборонено, - говорить Поліщук, - тоді вже почнеться серйозна боротьба з курінням". За його словами, оштрафувати можуть на 51 грн. Якщо зловлять ще раз - тоді вимагатимуть 85 грн, повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Черновецький заборонить курити в парках і на зупинках: штраф 50 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі