четвер, 03 липня 2008 21:08

Черновецький взявся розв"язувати проблеми хлібопекарської галузі

Сьогодні було створено робочу групу з вивчення питання подорожчання хліба та проблем хлібопекарської галузі.

Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, до складу робочої групи увійшли представники Київської міської державної адміністрації, депутати Київради, а також керівники хлібопекарських підприємств.

З метою збереження хлібопекарських підприємств, на засідання робочої групи було прийнято рішення про необхідність перегляду цін на хліб у столиці. Остаточне рішення мають прийняти спільно представники КМДА, депутати Київради та керівники підприємств, що входять до цієї робочої групи.

Рівень рентабельності має задовольняти і киян, і виробників. Робочій групі мають бути надані матеріали, на підставі яких підприємства просять компенсувати збитки, і визначити обгрунтованість цих сум, а також чітко визначити суму та механізми компенсації.

З метою захисту від зростання ціни на хліб соціально вразливих категорій киян було вирішено розробити механізми адресної допомоги цим категоріям з київського бюджету.

Як зазначив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, у зв"язку з подорожчанням усіх компонентів для виробництва хліба, енергоносіїв, ростом інфляції, галузь не може працювати у тих межах, які визначені постановою Кабінету міністрів кілька років тому.

"Ми не можемо вирішити проблему хлібопекарської галузі у масштабах усієї країни, проте вирішення проблеми в масштабах Києва дозволить узяти на озброєння наш досвід, як іншим органам самоврядування, так і уряду", - наголосив А.Голубченко.

Як повідомлялося, 1 липня керівництво відкритого акціонерного товариства "Хліб Києва" (у складі якого ВАТ "Київхліб" і ВАТ "Київмлин") заявило, що з 7 липня вимушене в односторонньому порядку підняти роздрібно-відпускні ціни на свою продукцію.

Згідно з повідомленням, з 7 липня ціна батона "Нива" становитиме 2,30 грн. (замість теперішньої 1,40 грн.), хліба "Український" - 3,16 грн. (сьогодні 1,64 грн.), хліба "Пшеничний" - 2,68 грн. (сьогодні – 1,60 грн.).

Мер столиці Леонід Черновецький заявив, що влада Києва має намір домовлятися з хлібозаводами, і пообіцяв врегулювати питання з цінами на соціальні сорти хліба "на користь киян", повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Черновецький взявся розв"язувати проблеми хлібопекарської галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі