середа, 03 вересня 2008 17:51

Черновецький пояснив необхідність скорочення кількості районів

Київський міський голова Леонід Черновецький пояснює необхідність скорочення кількості адміністративних районів у столиці одним з напрямів боротьби з корупцією.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

За словами Л.Черновецького, нинішня кількість районів (10) шкодить населенню, підприємцям. Мер пояснив це тим, що чим більше чиновників, тим більше хабарів вони вимагають, і таким чином у простих людей виникає велика кількість проблем.

Крім того, зазначив Л.Черновецький, зміни в законодавстві, які набули чинності з його приходом на посаду міського голови, також негативно позначилися на простих киянах. "Оскільки сьогодні голова району призначається не мною, а більшістю депутатів району. Тут відсутній принцип призначення на посаду функціонерів, які мають досвід господарської роботи, які розуміють, що таке нормальна бюрократія. Це здебільшого люди, які спілкуються з населенням політичними гаслами, необов`язкові, шахраюваті в деяких випадках", - пояснив мер.

Л.Черновецький наголосив, що в питанні скорочення кількості районів у столиці керуватиметься думкою киян.

Він також додав, що на сьогодні в деяких районах голови адміністрацій почали продавати дитячі садки та інше майно, і "повністю поринули в незаконний бізнес".

"Я з цього питання радитимусь з киянами: які райони залишити, а які скоротити. Якщо скажуть залишити один чи два, так воно й буде", - сказав мер столиці.

На розгляд найближчої сесії Київради планується винести проект рішення, яким передбачається вже з 1 січня 2009 року утворення в столиці 5 адміністративних районів: Дарницького, Деснянського, Оболонського, Печерського і Солом"янського, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Черновецький пояснив необхідність скорочення кількості районів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі