четвер, 15 листопада 2007 14:45

Черновецький перейменував Жовтневу лікарню

Київський мер Леонід Черновецький підписав рішення Київради, згідно із яким Центральна міська клінічна лікарня, відома як "Жовтнева", перейменована в "Александрівську".

Вона також передана в сферу керування Головного управління охорони здоров"я і медичного забезпечення Київської міськдержадміністрації, повідомляє "Інтерфакс-Україна"  із посиланням на заступника мера Ирену Кільчицьку.

"Зміна назви - це не єдина реформа однієї з найбільших медичних установ столиці. У такий спосіб міська влада вирішила реорганізувати Центральну лікарню і віднести її до сфери керування Головуправління охорони здоров"я і медичного забезпечення Київської держадміністрації", - сказала Кільчицька.

За її словами, столична влада має намір відновити цей заклад до того рівня, що був у часи Радянського Союзу, - "могутня медична установа, що є гордістю не тільки Києва, а можливо і всієї України".

Рішенням Київради за Александрівською лікарнею закріплене майно реорганізованої Центральної міської лікарні (Жовтневої) крім медичного обладнання і майна, яке використовує в даний час відділення ендокринології цієї лікарні.

Зазначене майно передається у володіння Київському міському клінічному ендокринологічному центру.

Черновецький також ініціював розгляд питання повернення 4 га землі лікарні, що були віддані під будівництво, що повинно було відбутися наприкінці 2007 - на початку 2008 років, але ще не встигло розпочатися.

Кільчицька також нагадала, що є розпорядження Київської держадміністрації про заборону відводу земель під будівництво на території всіх медичних установ Києва, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький перейменував Жовтневу лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі