субота, 14 квітня 2007 12:04

Черновецкий обіцяє три нові станції метро

Перший заступник голови Київської міської адміністрації Анатолій Голубченко повідомив, що в 2008 році введуть в експлуатацію відразу три станції метро у напрямі Виставкового центру - Деміївська, Голосіївська і Васильківська.

Раніше планували одну з цих станцій запустити вже цього року. Проте, як з"ясувалося, проектне рішення передбачає відкриття руху тільки після здачі всього пускового комплексу.

Столична влада змінює стратегію розвитку мережі метрополітену. Зокрема вчора Київський міський голова Леонід Черновецький розповів про рішення сконцентрувати фінансові ресурси на будівництві метро у напрямі Троєщини і про припинення робіт на Сырецко-Печерській лінії.

- Консервувати будуть будівництво станції Червоний хутір, - відзначив мер.- Річ у тому, що ця лінія будується в лісі. А прокладати метро потрібно там, де живуть люди.

За його словами, головними об"єктами найближчими роками стануть нові станції від Либідської до житлового масиву Теремки, Подольсько-Воськресенський мостовий перехід, а також додаткові виходи з метро на Львівській площі і Вокзальній.

До того ж, як відзначив Анатолій Голубченко, до кінця цього тижня створять міський штаб з будівництва метро, який займатиметься координацією дій щодо завчасної підготовки траси для підземних тунелів. Це, на його думку, дасть можливість майже в два рази прискорити споруду нових ліній метро, передає "Газета по-київськи".

Зараз ви читаєте новину «Черновецкий обіцяє три нові станції метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі