вівторок, 22 січня 2008 18:03

Черновецький купить ще 25 евакуаторів

Найближчим часом влада Києва планує придбати 25 нових евакуаторів, при тому що наразі в місті працюють 25 машин.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Як наголошують в мерії, це викликано тим, що попит на діяльність евакуаторів постійно зростає – як в центрі Києва, так і в спальних районах міста. Там також зазначають, що активна діяльність евакуаторів має на меті запровадження безпечного і правильного руху автотранспорту, а основною ідеєю їх використання є укорінення дисциплінованості серед водіїв та недопущення аварійних ситуацій і заторів на автошляхах столиці. Крім того, щомісяця робота цих служб приносить в бюджет міста понад 1 млн. грн.

В інтерв"ю заступник голови КМДА Ірена Кільцицька також повідомила, що міська влада напрацювала схему роботи служби евакуаторів автомобілів, коли наявність представників ДАІ безпосередньо при евакуації не є необхідністю. За її словами, схему було розроблено минулого тижня протягом тих двох днів, коли "за розпорядженням вищого керівництва МВС" працівників ДАІ було відкликано від роботи з КП "Київтранспарксервіс", якому підпорядковуються діючі в місті евакуатори. Як відомо, саме на підставі протоколів ДАІ проводиться евакуація машин.

"Ми вже розробили схему роботи евакуаторів на законній основі без ДАІ, але ми не встигли її впровадити", - сказала Кільцицька.

За її словами, вже з середини минулого тижня співробітництво між КП "Київтранспарксервіс" та ДАІ було відновлено.

На запитання, чи не варто все ж запровадити напрацьовану владою схему і вже зараз відмовитись від послуг ДАІ, щоб в майбутньому не повторювались проблемні ситуації заступник міського голови сказала: "Ми готові до цієї схеми і будемо рухатися в цьому напрямку".

До зими 2006 р./2007 р. Київ придбав 15 евакуаторів, ще 11 машин, придбаних попередньою владою, на той час вже працювали в столиці.

Проведений тендер коштував місту 2 млн. 199 тис. грн., кожен евакуатор коштував близько 240 тис. грн. 15 евакуаторів надала Києву столична компанія "Автек", яка займається поставками в Україні спеціалізованих автомобілів.

На початку минулого року в КМДА заявили про намір купити для міста ще 30 евакуаторів. Ці машини передбачалось придбати вже не за рахунок бюджету міста, а за рахунок самоокупності їх роботи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький купить ще 25 евакуаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі