четвер, 07 червня 2007 19:04

Черновецький хоче забрати ліцензію у МАУП

Мер Києва Леонід Черновецький вимагає позбавити Міжрегіональну академію управління персоналом державної ліцензії на здійснення освітніх послуг у зв"язку з розпалюванням її керівництвом міжнаціональної ворожнечі.

З відповідним проханням Черновецький звернувся до міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка, повідомляє прес-служба Київміськдержадміністрації.

За його словами, МАУП друкує і поширює антисемітську літературу, у якій заперечується факт переслідування євреїв фашистами в Україні, що суперечить принципам Міжнародної хартії прав людини.

- Дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, є неприпустимими, тим більше для установи, яка навчає молодь і випускає професійні кадри для всієї країни. Міністерство освіти і науки України не може закривати очі на факт розповсюдження МАУП антисемітської літератури, і повинно позбавити цей навчальний заклад державної ліцензії, - заявив Черновецький.

У повідомленні також зазначається, що "скандал з МАУП" почався після появи міні-магазина "з широким асортиментом антисемітської літератури" на одній з центральних вулиць міста - Червоноармійській, напроти офісу регіональної єврейської студентської організації "Гілель".

"Подібні кіоски, які належать МАУП, з"явилися в Києві близько року тому і на сьогодні є мережею по розповсюдженню юдофобських матеріалів", - заявляють у КМДА.

Нещодавно один кіоск був демонтований Київською міською адміністрацією як незаконно встановлений, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький хоче забрати ліцензію у МАУП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі