пʼятниця, 07 вересня 2007 20:29

Черномирдін: міст через Керченську протоку об`єднає континенти

Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін наголошує на важливості для України і Росії будівництва транспортного переходу "Керч-Кубань", який з`єднає Крим з Краснодарським краєм РФ.

Про це Черномирдін заявив сьогодні в Ялті (Крим), де посол брав участь у відкритті виїзного засідання Координаційної ради російських співвітчизників.

За словами Черномирдіна, міст через Керченську протоку – це не просто проект між Росією і Україною, а це міст, який "об`єднає континенти".

"Відроджується старий шлях, той, який був прокладено в стародавні часи", - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол РФ.

Він також заявив, що Росія підтримує ідею подвійного громадянства. "Подвійне громадянство – це взагалі прийнятний варіант. Він існує, в Росії є держави, з ким у нас є подвійне громадянство. Отже – це залежить від бажання двох держав, - сказав Черномирдін. – Ми – Росія - якраз схильні до того, щоб було подвійне громадянство, це полегшує багато проблем".

За інформацією прес-служби Ради міністрів Криму, транспортний перехід "Керч-Кубань" забезпечить переміщення через Керченську протоку до 10 мільйонів чоловік на рік. Планується також транспортувати через протоку зріджений газ в залізничних і автомобільних цистернах. Міст через Керченську протоку скоротить транспортний шлях з України до Краснодарського краю в середньому на 450 кілометрів.

Розглядається кілька варіантів фінансування будівництва, включаючи спільне фінансування з державних бюджетів України і РФ, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдін: міст через Керченську протоку об`єднає континенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі