пʼятниця, 02 листопада 2007 07:01

Чернігівський м"ясокомбінат звільнив 300 робітників

Після аварії 3 вересня чернігівський м"ясокомбінат закрили на реконструкцію. Тоді обвалилася частина стіни основного виробничого корпусу, розгерметизувався трубопровід з аміаком. Продукцію розпродали. Робітникам довелося писати заяви про звільнення.

Звільнилися майже 300 осіб. Спочатку пішли працівники ковбасного цеху, потім — забійного й котельні. Останніми — робітники аміачно-холодильного.

Колишній працівник комбінату Павло Сопченко, 47 років, влаштувався на "Хімволокно".

— На м"ясокомбінаті пропрацював 13 років, — розповідає чоловік. — Машиністом аміачно-холодильних компресорних установок. Після аварії ще два тижні відкачували аміак із системи. Потім начальство сказало: хто хоче, може залишатися. Але півроку доведеться сидіти без зарплати. Я звільнився. Треба сім"ю годувати. У мене дві доньки, онука. Пішов на "Хімволокно". Теж у аміачно-холодильний цех. Платять більше. Зарплата 1,2 тисячі гривень. На м"ясокомбінаті отримував мінімалку.

Андрій Гайдай, 51 рік, стоїть на обліку в міському центрі зайнятості. На м"ясокомбінаті теж пропрацював 13 років разом із Сопченком.

— Шукаю роботу, — говорить Андрій Миколайович. — Пробував влаштуватися на молокозавод — не вийшло. Вакансії є, але роботодавці надають перевагу молодшим — до 45 років.

До Чернігівського міського центру зайнятості на облік стали 56 колишніх працівників м"ясокомбінату. Шістеро отримали нове місце роботи: на "Ритмі", в облтеплокомуненерго та в "Хімволокно". Троє навчаються: на бухгалтера, оператора котельні, маляра. Ще троє дали згоду брати участь у громадських роботах. Безробітними залишилися 44.

Попри закриття комбінату, його кіоски досі працюють. Неподалік заводу, в автомагазинах на базарі продають ковбасу виробництва Шостківського м"ясокомбінату. Хоча на цінниках зазначено, що продукція з Чернігова.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівський м"ясокомбінат звільнив 300 робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі