субота, 16 січня 2021 11:58

Чернігівщина отримала "швидкі" від нового українського виробника

Чернігівщина отримала "швидкі" від нового українського виробника
Фото: Віктор Кошмал

Наприкінці 2020 року Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 8 нових автомобілів швидкої допомоги. Це 7 одиниць класу B та 1 класу C - реанімобіль. Створені на базі Volkswagen Crafter українським виробником "Ксенко Авто Продакшн". Про це повідомляють на офіційній сторінці виробника у Facebook.

За словами директора ТОВ "Ксенко Авто Продакшн" Олександра Кучерявіна, ці "швидкі" вищі рівнем за ті, що масово закуповувалися всі попередні роки.

"Особливість цих автомобілів у тому, що медичний салон конструювали з урахуванням потреб та побажань медиків, які брали безпосередню участь у розробці. Окремо варто відзначити якість самого шасі та використані технології для медичного салону, зокрема, шумо- та віброізоляції, теплоефективності, опалення, кріплення елементів. Водночас медичне обладнання дозволяє медикам зручно працювати з ним не тільки у "швидкій", але і за її межами. Усе зроблено для комфортної та ефективної роботи медперсоналу", – розповів Кучерявін.

Що стосується медичного обладнання, то воно від найкращих виробників, зокрема: Zoll - США, Weinmann - Німеччина, Masimo - США, Nihon Kohden - Японія, Ferno - США, Germa - Швеція.

Як розповів директор Центру екстреної медичної допомоги Ігор Даниленко, комплектація провідним медобладнанням дозволяє медикам максимально ефективно надавати екстрену допомогу.

"Дефібрилятор має технологію імпульсу Zoll, яка зменшує травматичність серцевого м'яза. Апарат ШВЛ Weinmann Medumat Standard 2 завдяки великій кількості режимів можна використовувати як для реанімації, так і для транспортування пацієнта в лікувальний заклад. Пульсоксиметр Masimo говорить сам за себе, бо це найточніша пульсоксиметрія у світі, і вона дає точні показники навіть у важких хворих, зокрема інфікованих Covid-19. Окрім того, швидкі укомплектовані портативним капнографом Masimo Emma, що дозволяє медикам контролювати ефективність проведення вентиляції поза межами "швидкої". Наші медики задоволені і вважають ці АШМД найкращими з усіх, які бачили", – сказав Даниленко.

На презентації нових автомобілів були присутні заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як, директор Українського науково-практичного центру ЕМД та МК МОЗ України Євген Мороз, директорка Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Малютіна, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, перша заступниця голови Чернігівської облради Ніна Лемеш, представники Сумської ОДА та інші посадовці та експерти.

ТОВ "Ксенко Авто Продакшн" розпочало серійне виробництво автомобілів швидкої допомоги 2020 року та за торішніми підсумками вийшло на 2-ге місце в Україні за кількістю поставлених АШМД.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівщина отримала "швидкі" від нового українського виробника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі