четвер, 24 січня 2008 14:11

Чернігів оголошений карантинною зоною

Ветеринари виявили кількох лисиць хворих на сказ. Людей з цією недугою поки не знайшли. Задля профілактики вже щеплено понад 2000 домашніх собак. Два місяці з міста заборонено вивозити тварин.

Чверть території Чернігова потрапила у зону карантинних обмежень через тваринний сказ. Його спалах викликали хворі лисиці, які забігли з лісу до приватного сектору. Одна вскочила на подвір"я районної лікарні й покусала бродячих собак.

Ще трьох лисиць спіймали на сусідніх вулицях. Небезпечна зона розтягнулась на 15 кілометрів. Ветеринари та міська влада запровадили тут карантинні обмеження. За державні гроші вже щеплено 2 тисячі свійських тварин. Бродячих собак виловлюють комунальники. Впродовж двох місяців вивозити звірів з міста заборонено.

Микола Іваненко, заступник начальника управління ветеринарної медицини в Чернігівській області: "Загрози здоров"ю людей на сьогодні нема. Ми вжили усі потрібні заходи, і більше дикі тварини у місто не забігали".

Запобігти візиту диких тварин міська санепідстанція не має можливостей. Адже лисиці стрімко розмножуються на неораних полях. У місто потрапляють через замерзлу річку. 40 гривень за найкращу лисячу шкуру мисливців не ваблять – полювання коштує дорожче, повідомляють ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Чернігів оголошений карантинною зоною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі