неділя, 31 липня 2022 05:05

Церковне свято 31 липня. Згадують святого, якого не взяв вогонь

Церковне свято 31 липня. Згадують святого, якого не взяв вогонь
В народі останній день липня називають ще Омеляновим. Фото: pinterest.com

31 липня православні віряни вшановують пам'ять святого Імеліана. Він постраждав за віру у Христа в часи гонінь християн.

Імператор Юліаном Відступник в IV столітті розіслав указ, згідно з яким, всіх послідовників Христа повинні були покарати. Його зачитали на міській площі міста Доростоль, де в тей час проживав Імеліан.

Святого обурило це рішення і він пішов на капище - культове місце язичників, де поклонялися богам. Розбив ідолів, перекинув вівтарі та зізнався у скоєному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчину хотіли спалити живцем та варили в окропі. Церковне свято 30 липня

Імеліана катували та били. На суді його приговорили до спалення. Бог вирішив подарувати життя свєму слузі. Під час страти Господь перекинув вогонь на язичників, що прийшли подивитися на страту.

Полум'я спалило невірних. Згодом пожежа згасла, а мученик ліг на вугілля і помер.

День Ангела сьогодні відзначають Іван та Іванка. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Її називають в його честь. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 31 липня. Згадують святого, якого не взяв вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі