четвер, 22 квітня 2021 05:01

Церковне свято 22 квітня: кому сьогодні молитися аби не зраджували

Автор: azbyka.ru
  Сьогодні шанують пам'ять Святого преподобномученика Вадима Персидського
Сьогодні шанують пам'ять Святого преподобномученика Вадима Персидського

22 квітня православні українці вшановують пам'ять Святого преподобномученика Вадима Персидського. Вірянам радять тримати вдома його ікону, розмістивши в східному кутку кімнати. Під час молитви можна просити про душевну стійкість, захист від зрад та обману.

Gazeta.ua пропонує детальніше ознайомитися із життям святого та його здобутками у вірі до Бога.

Преподобномученик народився в IV ст у персидському місті Віфлапат (нині територія Iрану) в багатій та знатній сім'ї. В молоді роки прийняв християнство, роздав частину свого майна бідним і відправився у пустелю, де на решту коштів заснував монастир.

Для усамітненої молитви Вадим часто піднімався на гору й навіть сподобився бачити Славу Божу.

Саме в цей час персидський цар Сапор розпочав велике гоніння на християн. Святого Вадима разом із сімома його учнями посадили в темницю і жорстоко мучили, переконуючи відреклись від Христа. Але віряни не піддавалися протягом чотирьох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 21 квітня - кому сьогодні слід молитися

В цей час наближений до царя сановник Нірсан відрікся християнської віри й пообіцяв виконати будь-який наказ повелителя. Йому доручили відтяти голову Архімандриту Вадиму.

Коли до нього привели святого, чоловік довго не наважувався виконати обіцянку. Вадим вмовляв зупинитися: "Нірсан, невже твоя злоба дійшла до того, що ти не тільки від Бога відрікся, але й вбиваєш його рабів? Горе тобі. Що робитимеш, коли постанеш на Страшному Суді Христовому? Я з радістю прийму смерть за Христа, але не від твоєї руки".

Озлобившись, відступник вдарив мечем, проте його руки тремтіли й він не відразу зміг вбити святого. Присутні почали насміхатись із Нірсана, вважаючи його боягузом. Весь цей час преподобномученик терпів страждання, доки кат з кількох спроб не зміг відсікти голову.

Своїм подвигом Вадим виявив таку любов і міцність віри, що сьогодн прийнято звертатися до нього із молитвою про здобуття стійкості духу, захисту від спокус, пристрастей і користі, наставляння на істинний шлях.

22 квітня Вадими та Антони відзначають іменини. Цього дня вони мають помолитися свом святим наставника, подякувати за захист. Також можна навідати хрещених батьків.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 22 квітня: кому сьогодні молитися аби не зраджували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі