четвер, 17 червня 2021 05:02

Церковне свято 17 травня. Кому сьогодні молитися

17 червня православна церква вшановує пам'ять святителя Митрофана Константинопольського.

Святий жив у часи царя Костянтина. Належав до благочестивої християнської родини і був родичем імператорської сім'ї.

За мудрість і святість Костянтин взяв його з собою у Рим, а згодом - у нову столицю Константинополь. Митрофан отримав сан єпископа і був першим константинопольським святителем.

У 325 цар на Соборі виклопотав у святих отців для святителя титул патріарха. Так він став став першим патріархом Константинопольським.

Автор: pinterest.com
  Святитель Митрофан прожив 117 років та передбачив час своєї смерті.
Святитель Митрофан прожив 117 років та передбачив час своєї смерті.

Митрофан мав дар передбачення. На прохання імператора він назвав гідного наступника після себе - єпископа Олександра. Також передбачив, що після Олександра на патріарший престол буде зведений Павел, який у той час був читцем. Патріарху Олександрійському Олександру передбачив, що його наступником буде архідиякон Афанасій.

Святий Митрофан прожив 117 років. Передбачив за 10 днів час своєї смерті. Мощі святителя покояться в Константинополі, у храмі, що спорудили в його честь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ватикані заявили про підтримку боротьби українців

Віряни називали патріарха Навозником. За прикметами, він був запорукою майбутнього врожаю. На Митрофана потрібно обов'язково удобрити землю.

17 червня не можна зловживати алкоголем, сваритися з рідними та давати гроші в борг. Сьогодні може статися емоційне вигорання, тому не варто приділяти багато уваги роботі.

День Ангела сьогодні святкують Іван, Петро, Софія та Марія. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 17 травня. Кому сьогодні молитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі