четвер, 15 травня 2008 14:43

Чергу за макаронами займали двічі

Другий тиждень біля дверей одного з офісів по вул. Любецькій у Чернігові щоранку збираються люди. Стоять переважно пенсіонери.

Понеділок, сьома ранку. Черга доходить майже до воріт хлібокомбінату, який за 200 м.

— Почула по радіо, що дітям війни пайки дають, — говорить Марія Остренок, 73 роки. — У пакет кладуть по кілограму гречки, рису, макаронів, цукру та пляшку олії. Але сьогодні їх не видають, тільки записують.

Хто саме роздає продукти, люди не знають. Називали різні політичні партії. Підходжу ближче до дверей. На них табличка "За Чернігів". На порозі кілька осіб складають списки. Заглядаю в один. Останній номер 208. Побачивши мене з записником і ручкою, пенсіонери починають вишиковуватися у чергу з криками "запишіть і мене".

Із офісу виходить голова ради громадської організації "За Чернігів" Віктор Устенко. Пояснює, що президент футбольного клубу "Десна" Олексій Савченко створив нову громадську організацію. До свята Перемоги проводять акцію для ветеранів — дають пакети з продуктами.

— Спочатку ми одразу видавали пакунки, — розповідає Устенко. — Але виявилося, що дехто  ставав у чергу по кілька разів. Тому складаємо списки. Телефоном повідомляємо про час, коли людина може прийти й отримати подарунок.

Деякі пенсіонери дякували за пакунки. Були такі, що сварилися.

— Дають старцям по копійці, — обурювалася Лариса Кремльова, 70 років. Та продовжувала стояти.

— Я все життя майстром пропрацював, а тепер такі подачки, — зітхає Анатолій Вікторов. — Сам би не пішов. Жінка заставила.

Зараз ви читаєте новину «Чергу за макаронами займали двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі