пʼятниця, 30 липня 2021 00:32

Черговий локдаун наступає. В Україні планують ввести Covid-перепустки в громадські місця

Черговий локдаун наступає. В Україні планують ввести Covid-перепустки в громадські місця
В Україні збираються ввести Covid-перепустки. Фото: Укрінформ

Міністерство охорони здоров'я планує ввести Covid-перепустки для відвідування громадських місць.

"Ми розуміємо і бачимо на прикладі інших країн, що вакциновані отримують додаткові переваги або спрощений доступ до певних послуг, сервісів чи, наприклад, відвідування публічних заходів", — в інтерв'ю Українській правді розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Планують ввести схему QR-кодів для вакцинованих від коронавірусу, тих, хто перехворів чи має негативний тест на коронавірус.

Основна ідея полягає у максимальному використанні внутрішнього цифрового сертифіката. Він має стати умовною перепусткою.

Наразі, внутрішні сертифікати поки тестують і немає точної інформації як вони працюватимуть на тому чи тому рівні епіднебезпеки.

У таких заходах треба "зберегти баланс між правами людини", оскільки частина українців не можуть отримати вакцину через медичні протипоказання.

"Тут треба переймати кращі практики, щоб не спровокувати опір вакцинації або недовіру до держави, яке впроваджує такі жорсткі заходи", — пояснив Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 99% смертей від Covid-19 припадає на не повністю вакцинованих - дослідження

Динаміка кількості щеплень збільшується від тижня до тижня. Усе більше українців вакцинуються і розуміють, що це найкращий спосіб захистити себе та своїх рідних від госпіталізації та інших тяжків наслідків хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Черговий локдаун наступає. В Україні планують ввести Covid-перепустки в громадські місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі