понеділок, 10 грудня 2007 08:24

Чергові криваві бійні у США: 4 людини убито, 6 - поранено

У США у штаті Колорадо напередодні сталися відразу два інциденти із стріляниною, в яких чотири людини загинули, ще шестеро отримали поранення різного ступеня тяжкості. Дві бійні відбулися з інтервалом всього у кілька годин.

У передмісті Денвера невідомий злочинець відкрив стрілянину у школі для християнських місіонерів, повідомляє АР. Дві людини загинули, ще двоє отримали поранення.

За даними поліції, близько 45 осіб було евакуйовано з будівлі. Злочинець, по опису свідків 20-річний чоловік, втік з місця події.

У місті Колорадо-Спрінгс озброєна людина відкрила стрілянину на автостоянці перед церквою New Life. У результаті одна людина загинула, ще четверо поранені. Злочинець був убитий на місці події співробітником охорони церкви.

Нагадаємо, що за минулий тиждень жертвами стрілянини в США стали 13 осіб. Минулої середи молода людина відкрила вогонь з вогнепальної зброї в одному з торгових центрів міста Омаха, загинули вісім осіб, п"ять були поранені. Після цього сам злочинець застрелився.

У США це не єдині випадки, коли озброєні особи відкривали вогонь по невинним і нічого непідозрюючим людям.

У середині квітня 2007 року американську і світову громадськість сколихнула трагедія у політехнічному університеті Вірджинії, де 23-річний студент Чо Сен Хі застрелив 32 людини і потім наклав на себе руки.

Один з останніх за часом подібних трагічних інцидентів відбувся в березні 2005 року, коли американський школяр влаштував бійню у містечку Ред Лейк на півночі штату Міннесота поблизу канадського кордону. Він застрелив дев"ять осіб і поранив 15, а потім наклав на себе руки.

До сумних рекордів за числом убитих належить трагедія у школі міста Колумбіна (штат Колорадо), де у квітні 1999 року від рук двох підлітків загинули 12 однолітків і вчитель. Вбивці теж наклали на себе руки.

До трагічних подій квітня 2007 року найкривавішим інцидентом на території університетського містечка вважався випадок у  Техасі  1966 року, коли якийсь Чарльз Уїтмен забрався на оглядовий майданчик 28-го поверху міської башти з годинником і відкрив звідти вогонь по людях, що знаходилися на території університету штату. Злочинець встиг застрелити 16 осіб, поки його самого не знищили поліцейські.

У 1991 році в тому ж штаті розігралася ще одна кривава драма, трагічним результатом якої став абсолютний рекорд за числом убитих. Якийсь Джордж Хеннард в"їхав у кафе на пікапі, пробивши вітрину, і розстріляв людей, що знаходилися там, - загинули 23 людини. Потім злочинець застрелився.

Деякі експерти вважають, що основною причиною всіх трагедій було те, що в США вільно продається вогнепальна зброя, яку дозволено носити практично будь-якому жителеві країни, повідомляє  РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Чергові криваві бійні у США: 4 людини убито, 6 - поранено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі