четвер, 07 червня 2007 09:54

Через витік аміаку в Петропавловську оголошена евакуація

Через витік аміаку в порту Петропавловська-Камчатського оголошена евакуація жителів міста. Як повідомив представник управління Росприроднагляду, витік аміаку відбувся з судна "Далія", яке стоїть в порту міста. Фахівці стверджують, що з судна в навколишнє середовище потрапило від двох до п"яти тонн аміаку. В даний час йде евакуація жителів з найближчих до місця аварії будинків. У одному з районів міста перекритий рух. Влада закликає жителів району не покидати свої будинки і щільно закрити вікна та двері.

За даними Росприроднагляду, постраждала одна людина - японець. Його тіло було знайдене в трюмі судна, на якому стався витік. Ще три люди змогли покинути судно. За попередніми даними, інших членів команди на судні немає.

Назва судна, на якому відбувся витік, залишається неясною. Спочатку повідомлялося, що це - судячи з назви - японський траулера "Койе Мару", який стояв в порту під арештом за браконьєрство. Називалися також "Коей Мару", та "Комі Мару" і "Далія". Постраждалі - працівники підприємства "Російські морські продукти".

Роботи з ліквідації наслідків аварії продовжуються. Водяну завісу забезпечують катер і 12 пожежних команд, машини газодимозахисту, компресійна установка. Всього в ліквідації задіяно 81 людину, повідомляє Газета.ru.


Зараз ви читаєте новину «Через витік аміаку в Петропавловську оголошена евакуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі