понеділок, 09 лютого 2009 10:08

Через Україну Чорногорію не пускають у СОТ

Через Україну Чорногорію не пускають у СОТ
Влада Чорногорії вимагає від України пояснень щодо намірів Києва заблокувати прийом колишньої югославської республіки до Світову організацію торгівлі (СОТ).

Очікувалося, що членство Чорногорії у СОТ буде схвалене на засіданні Генеральної ради організації 3 лютого, але ця процедура була відкладена через загрозу вето з боку України, яка зажадала додаткові деталі про торгову діяльність цієї країни.

Оскільки товарообмін між Чорногорією і Україною невеликий, політичні аналітики в Подгоріці припускають, що рішення українців мало політичний відтінок: Чорногорія могла стати об"єктом тиску з боку Києва через зміцнення її відносин з Москвою. За іншою версією, Україна могла виступити провідником ідей деяких західноєвропейських країн, які прагнуть загальмувати участь Чорногорії у СОТ.

Чорногорська влада чекає, що в найближчі дні посольство України в Подгориці дасть роз"яснення з цього питання.

Найменша з республік колишньої Югославії почала підготовку до вступу у СОТ три роки тому і з тих пір підписала необхідні двосторонні угоди з більшістю країн. Україна є одним з наймолодших членів організації, вона вступила до неї в травні 2008 року. ВТО на даний момент налічує 153 учасники, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Через Україну Чорногорію не пускають у СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі