пʼятниця, 16 травня 2008 12:29

Через сто років острів Занзібар зникне

Острів Занзібар і розташований неподалеку острів Мафія, відомі своїми сліпучо білими пляжами, чудовою погодою круглий рік і повним спокоєм, через 100 років можуть повністю піти під воду. Про це заявили учені в ході конференції, що відбулася в Танзанії, присвяченої проблемам екології і глобального потепління.

Основна причина полягає в таненні полярних льодів. Перспектива того, що до 2100 року двох відомих туристичних визначних пам"яток не стане, за словами фахівців, "дуже вірогідна". Учені відзначають, що підтвердженням цієї теорії є той факт, що два невеликі острови поряд з узбережжям Танзанії вже пішли під воду, а дещо інших подібна доля чекає в найближчому майбутньому.

У зв"язку з ситуацією, що склалася, учені закликають до термінових заходів по запобіганню глобальному потеплінню в цілому і збереженню Занзібара зокрема. "Цей період в 100 років - не такий вже і великий термін, особливо для тих, хто думає про майбутнє своїх внуків", - заявляють вони. ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Через сто років острів Занзібар зникне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі