понеділок, 11 серпня 2008 13:14

Через старі танки парад на Майдані обійдеться у 70 мільйонів

Минулої п"ятниці Міноборони провело черговий етап тренування парадних розрахунків до святкування 17-ої річниці суверенітету.

За даними Міністерства оборони, свято обійдеться державі в 70 млн грн. Оскільки ця сума не була передбачена в держбюджеті, військові витрачають власні кошти.

Військові влаштували показове тренування відразу ж, як тільки прем"єр-міністр Юлія Тимошенко виступила з ініціативою про скасування параду. Вона дорікнула Міноборони у великих витратах на підготовку і проведення свята. Проте як саме будуть витрачені 70 мільйонів - в Міноборони не уточнюють. У прес-службі відомства посилаються на те, що ще не всі статті витрат підбиті.

Екс-міністр оборони Олександр Кузьмук повідомив "Дело", що під час його перебування на посту міністра оборони на проведення військових парадів держава витрачала максимум 3 мільйони гривень. Проте нинішні витрати у розмірі 70 мільйонів він вважає цілком виправданими.

"Це мінімум, що можна зробити для приведення в належний стан техніки, яка не брала участі в парадах з 2005 року", - каже Кузьмук.

Експертам важко визначити, скільки грошей потрібно на підготовку параду. Причина - невідомий початковий стан військової техніки. В той же час директор військових програм Центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Микола Сунгуровський повідомив, що повноцінний ремонт техніки коштує близько 50-80% від її первинної вартості, дрібний ремонт - 10-20%., пише "Дело".

Зараз ви читаєте новину «Через старі танки парад на Майдані обійдеться у 70 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі