понеділок, 14 травня 2007 21:11

Через спеку в Європі гинуть люди

Сильна спека, панує в останні дні практично на всій території Румунії, та стала причиною смерті принаймні трьох чоловік в різних повітах країни.

Померлі, в основному, літні люди, страждаючі гіпертонією і серцево-судинними захворюваннями. У декілька разів збільшилося число викликів бригад "швидкої допомоги" для людей, що опинилися під впливом теплових ударів.

У минулі вихідні температура повітря в Румунії, окрім узбережжя Чорного моря, досягла і перевищила 30-34 градуси за Цельсієм, що на 10-12 градусів перевищує норму. Сильна спека найважче переноситься у великих містах, де зареєстровані її перші жертви.

В деяких випадках співробітники служб правопорядку закривають очі на купання у фонтанах, особливо, якщо йдеться про дітей.

Через сильну спеку стрімко падає рівень води в Дунаї, де у ряді районів вже обмежено судноплавство. Відсутність опадів і засуха ставлять під загрозу врожай нинішнього року, особливо зернових, винограду, овочів і фруктів.

У минулу неділю патріарх Румунської православної церкви Теоктіст відслужив молебень про "послання на Румунію благодатних дощів".

За прогнозами румунських синоптиків, найближчим часом спека може посилиться, а температура повітря, в першу чергу на півдні країни, перевищить 35 градусів. Медики рекомендують населенню, особливо літнім людям, в найжаркіший час залишатися удома, по можливості носити легкий одяг з натуральних матеріалів і випивати в добу не менше двох літрів води для попередження обезводнення організму, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Через спеку в Європі гинуть люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі