субота, 30 червня 2007 15:30

Через сміттєзвалища Італія потрапить під суд

Європейський союз дає Італії місяць, щоб очистити міста від сміттєвих звалищ.

"Ми були шоковані кадрами загиджених італійських вулиць, де сміттєві мішки валяються прямо у під"їздів житлових будинків", — заявив Комісар ЄС з довкілля охорони Ставрос Дімас. "Громадяни, що зневірилися, намагаються спалювати ці звалища, через що, над багатьма містами висить важкий задушливий смог".

Комісар ЄС підкреслив, що італійська влада повинна прийняти термінові заходи для наведення ладу, інакше "загроза розповсюдження хвороб, отруєння природи нависне над всією Європою".

Якщо протягом місяця ситуація не зміниться, то Італія з"явиться перед Європейським судом з подальшим застосуванням санкцій, погрозив Дімас.

Брюссель вважає, що Рим повинен в першу чергу виділити відповідні кошти на модернізацію і створення нових заводів по утилізації сміття, а також налагодити роботу комунальних служб по збору покидьків з міських вулиць.

У області Кампанія, яка потрапила під особливо пильний контроль ЄС, щодня утворюється до 8 тисяч тонн різних відходів. З них організовано збирають лише 10 відсотків, все остальноє звалюють де потрапило.

У регіоні працює лише одне підприємство з переробки сміття, а проектовані ще 4 поки що навіть не пройшли обов"язкову в таких випадках оцінку експертів ЄС, повідомляє НТВ.

Зараз ви читаєте новину «Через сміттєзвалища Італія потрапить під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі