четвер, 09 вересня 2010 17:20

Через скандал із вкладниками "регіонали" втрачають електорат (ФОТО)

Сьогодні в Донецьку більше ста представників "Союзу ошуканих вкладників" знову пікетували мерію

В основному це були люди похилого віку.

Промовці закликали не голосувати за Партію регіонів на майбутніх місцевих виборах, і викривали в обмані Януковича, який обіцяв "почути кожного".

Пенсіонери принесли саморобні плакати: "В якій країні ми живемо?! Хто захистить наші права?!", "Вимагаємо повернути свободу слова! Ні - політичним репресіям", "Лук"янченко, досить дурити пенсіонерів!", "Азаров, вирішіть наше питання".

Були і гасла, адресовані конкретним особам, які не повернули внески: "Меркулов, вистачить знущатися над хворими пенсіонерами! Поверни наші кровні заощадження!". Учасники мітингу стукали по каструлях і вимагали відставки мера Донецька Олександра Лук"янченка.

По закінченні мітингу прийняли резолюцію, в якій висловили недовіру владі.

Крім того, вони зібрали підписи під колективним листом до президента, в якому нагадали, що, йдучи на вибори, Віктор Янукович обіцяв викорінити корупцію у владі та встановити справедливе правосуддя.

"Так за що ми голосували - за рідну партію, або за "злу мачуху" ?!", - йдеться у зверненні.

Одна з постраждалих - Ольга Дьякова за допомогою навісного замку прикріпила себе ланцюгом до ручки вхідних дверей будівлі мерії.

Вона намагається повернути 106 тисяч гривень (вкладені нею 67 тисяч разом з відсотками) з кредитної спілки "Добробуд".

За словами жінки, їй потрібна операція на серці вартістю мінімум 60 тисяч гривень.

До мітингувальників вийшов Максим Ровінський, голова управління зі зв"язків з громадськістю Донецької міської ради, який намагався вести переговори з розгніваними пенсіонерами.

Коли чиновника стали хапати за піджак, йому довелося ретируватися.

Присутні наполягали, щоб Максим Ровінський відкликав заяву, яку він подав до органів внутрішніх справ.

Після стихійного штурму мерії, який пройшов позавчора, чиновник звернувся до міліції з проханням притягти до відповідальності Дмитра Верзілова, який керує "Союзом ошуканих вкладників".

Ця громадська організація об"єднує жителів Донецької області, які вклали свої заощадження в збанкрутілі кредитні спілки.

Зараз ви читаєте новину «Через скандал із вкладниками "регіонали" втрачають електорат (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі