вівторок, 28 вересня 2010 17:56

Через шлагбаум потяг протаранив цистерну з пальним (ФОТО)

25 вересня о 1.30 на перегоні Щотове-Лобовські копальні Антрацитовського району Луганської області, що в 75 км від Луганська, сталася аварія на залізниці.

За словами прес-секретаря Донецької залізниці Володимира Селіванова, автоцистерна порушила правила дорожнього руху та виїхала на залізничний переїзд при закритому шлагбаумі.

"Машиніст потяга використав екстрене гальмування, але зіткнення уникнути не вдалося. Вантажний состав вагою 3148 тон зіштовхнувся з бензовозом вагою 47 тон. В результаті останній перевернувся, зачепив будку чергового на залізничному переїзді. Це приміщення було розвалено. Жінка-чергова, що знаходилась у ньому, загинула під уламками від отриманих травм", - сказав він.

Свідки стверджують, що автоцистерна перевозила дизельне паливо. І на переїзд в"їхала ще при зеленому світлофорі. Як тільки машина опинилась на переїзді, шлагбаум автоматично спрацював. Таким чином, машина опинилась у пастці.

Кажуть, жінка-чергова намагалась відкрити шлагбаум вручну, тому і побігла до приміщення чергового по переїзду. Але не встигла.

Через зіткнення із заповненої автоцистерни витекло більше тони пального. Займання вдалося уникнути.

"За нашими даними, водій бензовоза та машиніст не постраждали. Зараз підраховуються, в який мірі нанесено збитки. Працівниками ДАІ та Донецької залізниці складено акт, в якому

вказано, що вини залізниці в цій аварії немає", - підсумував Селіванов.

Через аварію було затримано рух потягів. Вийшли з графіку 2 приміських та 1 пасажирський потяг. З початку року на Донецькій залізниці зафіксовано 8 ДТП, в яких постраждало троє людей. Двоє з них загинули.

Нагадаємо, зараз у Донецьку проводиться розслідування смерті 8-місячної дівчинки, якій напередодні зробили вакцинацію.

Зараз ви читаєте новину «Через шлагбаум потяг протаранив цистерну з пальним (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі