середа, 20 червня 2007 13:56

Через розлив ртуті закрито "Херсонський бавовняний комбінат"

На ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" повністю зупинено виробничий процес через розлив ртуті в одному з цехів.
Як повідомив заступник глави області Олексій Беспалов у середу, роботу на підприємстві зупинено по рекомендації робочої групи, створеної обласною адміністрацією для з"ясування причин розливу хімреактива.
Група створена після того, як оперативний черговий адміністрації у середу вранці отримав інформації про надзвичайну ситуацію на ВАТ.
До складу групи увійшли представники обласних управлінь СБУ, МНС, природоохоронної прокуратури, обласної СЕС, Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. Очолює робочу групу Беспалов.
За словами голови  робочої групи, на місці події узяті проби "які свідчать про багаторазове перевищення гранично допустимих норм концентрації ртуті у повітрі, місцями у 100 разів". Інші деталі події поки не уточнюються.
Працівники ВАТ, які перебували поблизу місця розливу ртуті, проходять медобстеження. Скарг на погіршення їх здоров"я поки не було.
Природоохоронна прокуратура вивчає можливість порушення кримінальної справи у зв"язку з інцидентом, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Через розлив ртуті закрито "Херсонський бавовняний комбінат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі