четвер, 24 вересня 2009 14:58

Через розбитий у школі термометр госпіталізували п"ятьох учнів

Через розбитий у школі термометр госпіталізували п"ятьох учнів

23 вересня в одній із загальноосвітніх шкіл, що на Хмельниччині, у кабінеті фізики під час лабораторного заняття з учнями 7-го класу розбився лабораторний термометр, унаслідок чого на підлогу розлилися 5 грамів ртуті. Про це повідомили в прес-службі МНС України.

Речовину намагалися зібрати самостійно за допомогою пилососа, чим спричинили розпилювання парів ртуті по приміщенню.

При проведенні урока з дев"ятикласниками вони почали скаржитися на погіршення самопочуття. У зв"язку з цим бригадою швидкої медичної допомоги 20 дітей були негайно доставлені до центральної райлікарні, з яких опісля обстеження госпіталізовані 5 учнів.

Підрозділом МНС проведена демеркуризація приміщення та взяті проби повітря, гранично допустима концентрація парів ртуті не перевищена. Районною комісією з питань ТЕБ та НС прийнято рішення про тимчасове призупинення навчального процесу у школі до 29-го вересня.

Станом на 07:00 24 вересня діти перебувають у задовільному стані. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС і облСЕС.

За матеріалом ForUm

Зараз ви читаєте новину «Через розбитий у школі термометр госпіталізували п"ятьох учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі