четвер, 14 жовтня 2010 14:17

Через "підлогу з підігрівом" кияни сидять без світла

Через "підлогу з підігрівом" кияни сидять без світла

В середу в трьох будинках на столичній Оболоні годину не було електрики.

"О сьомій вечора вимкнули. Так страшно, бо телефони не працюють, дізнатись в жеку, коли з'явиться світло, не можу. Син хворіє, збігати самій дізнатись не виходить, - каже 32-річна Оксана Тимошенко з буд. № 59 по вул. Героїв Сталінграда. - Вийшла на вулицю, навколо всі будинки темні. В нас два тижні тому вже вимикали світло увечері, з'явилось воно тільки під ранок. Замерзли тоді сильно".

Електрики пояснюють: світло вимикається через навантаження на мережу.

"Як похолодало, люди почали вмикати в квартирах теплі підлоги та обігрівачі. А будинки не нові, яка ж проводка це витримає! Останні пару тижнів ближче до вечора купа викликів, особливо у спальних районах. Як мінімум півбудинку залишається без світла. Диспетчери не встигають нас перекидати з одного місця в інше. А там де немає гарячої води, ще й бойлери вмикають", - жаліється електрик столичної аварійної служби, відмовляється назватися.

В Департаменті корпоративних комунікацій АК "Київенерго" повідомили, що на Героїв Сталінграда не було світла через пошкодження високовольтного (10 кВт) кабелю в живильній мережі. Були частково знеструмлені декілька будинків, включаючи і 59 номер. Упродовж години вдалося усунути пошкодження. Світла не було з 19:00 до 19:54. Пошкодження є наслідком старіння ізоляції на кабелі. Кабелю більше 30 років.

Щорічно з настанням похолодання збільшується навантаження в мережі. Використання обігрівальних приладів, кондиціонерів, а також встановлення у всіх кімнатах "підлог з підігрівом" призводить до перевищення розрахункових будівельних норм споживання і, як наслідок, до перевантажень в мережі і відключень. Особливо це характерно для центру столиці, де електромережі були прокладені ще в 40-50-ті роки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Через "підлогу з підігрівом" кияни сидять без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі