понеділок, 04 листопада 2019 17:29

Через проблеми з опаленням на Харківщині подовжили канікули

Через проблеми з опаленням на Харківщині подовжили канікули
Через недотримання температурного режиму майже у всіх школах міста освітній процес після канікул так і не відновили. ФОТО: zmi.ck.ua

У місті Куп'янську на Харківщині через відсутність опалення керівництво 10 шкіл подовжило осінні канікули до 8 листопада.

Повідомили про це у відділі освіти Куп'янської міської ради.

"У зв'язку з відсутністю опалення у закладах загальної середньої освіти міста, недотриманням температурного режиму у навчальних приміщеннях закладів, враховуючи інформацію закладів загальної середньої освіти міста про ухвалені рішення (відповідно до ст. 23 Закону України "Про освіту", ст. 16 Закону України "Про загальну середню освіту") про подовження терміну проведення осінніх канікул до 08.11.2019, з метою збереження здоров'я учнів, уникнення підвищення рівня захворюваності учасників освітнього процесу, осінні канікули у 10 закладах загальної середньої освіти міста подовжені до 08.11.2019", — ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці відпочиватимуть восени

Як пояснили у відомстві, опалення в навчальних закладах міста відсутнє через невиконання договірних зобов'язань місцевою теплопостачальною організацією у зв'язку з процедурою підписання угоди з Нафтогазом України.

Єдиний навчальний заклад міста, у якому освітній процес відновився відповідно до графіку, це початкова школа навчально-виховного комплексу "Школа-гімназія №3". Там приміщення опалюються газовою топковою. Завдяки цьому вдається забезпечити у закладі належний температурний режим.

Закон "Про освіту" дає можливість керівництву будь-якого закладу освіти самостійно визначити дату та тривалість шкільних канікул. Єдине обмеження — тривати вони мають не довше за 30 днів. Винятком є тільки літні. Рекомендований МОН період для осінніх канікул на 2019-2020 навчальний рік — з 28 жовтня по 3 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Через проблеми з опаленням на Харківщині подовжили канікули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі