середа, 13 лютого 2008 11:40

Через повені в Болівії втратили домівки тисячі людей (ФОТО)

Президент Болівії Ево Моралес оголосив в країні надзвичайний стан у зв"язку з руйнівними наслідками потужних повеней, повідомляє в середу, 13 лютого, телерадіокомпанія "Бі-бі-сі".

Стихійне лихо, яке найбільше зачепило схыдну частину країни, понесло життя вже більше 60 чоловік. За даними властей, втратили домівки більше 40 тисяч болівійців.

У країні існує небезпека спалаху небезпечних захворювань, таких як малярія, жовта лихоманка і денге. Медики роблять все можливе, щоб не допустити виникнення епідемії.


Тим часом, повені охопили також і сусідню Аргентину, де вже більше 15 тисяч жителів півночі країни були вимушені залишити свої будинки.

Винуватцем розгулу стихії в регіоні став природний феномен ла-Нінья, що є аномальним пониженням температури води в східній частині Тихого океану. Він прийшов на зміну своєму "антиподові" - теплій течії ель-Ніньо. Обидві вони - всього лише різні стадії одного і того самого явища, яке спричинює стихійні лиха - засухи або затяжні зливи, що призводять до повеней.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Через повені в Болівії втратили домівки тисячі людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі