понеділок, 23 липня 2007 12:44

Через повені сотні тисяч британців залишилися без питної води (ФОТО)

Повені у Великій Британії, викликані проливними дощами, спричинили зупинку станції водоочистки в місті Тьюксбері (графство Глостершир), в результаті без питної води залишилися близько 150 тисяч будинків.

Місцеві власті налагодили в постраждалих районах доставку питної води в пляшках. Тим часом із різних районів, що опинилися в зоні лиха, надходять повідомлення про дефіцит продуктів першої необхідності, який виник в магазинах через те, що місцеві жителі активно запасаються водою, продуктами харчування, бензином й іншими товарами.

У Глостері, адміністративному центрі графства Глостершир, через аварію на підстанції без електрики залишилися близько 43 тисяч будинків.

Поки що найбільш постраждалими від повеней вважаються графства Глостершир, Оксфордшир, Вустершир і Йоркшир у центральній частині Англії. Найближчими днями стихійне лихо, як очікується, торкнеться північних районів країни. Через повені тисячі людей були евакуйовані. Збиток від стихії, за попередніми оцінками, може досягти двох мільярдів фунтів (понад чотири мільярди доларів), повідомляє Лента.ру.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Через повені сотні тисяч британців залишилися без питної води (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі