пʼятниця, 26 лютого 2021 18:08

Через паперову тяганину ВСУ не можуть отримати вітчизняні великокаліберні снаряди від "Рубін-2017" - Сенченко

Через паперову тяганину ВСУ не можуть отримати вітчизняні великокаліберні снаряди від "Рубін-2017" - Сенченко
Фото: censor.net

Від початку 2021 року Українська компанія "Рубін-2017" спільно з ДП "Павлоградський хімічний завод" успішно провела заводські випробування 2 типів снарядів великих калібрів власного виробництва.

Про це у Facebook написав народний депутат 5-го, 6-го та 7-го скликань, в.о. заступника голови Адміністрації президента 2014 року, голова Всеукраїнського правозахисного руху "Сила права" Андрій Сенченко, передає "Цензор.НЕТ".

Так, за його словами, у середині січня завершено заводські випробування уламково-фугасних снарядів калібру 152 мм для артилерійської системи "Гіацинт", а цього тижня компанія завершила заводські випробування уламково-фугасних снарядів калібру 152 мм для артсистеми "Акація". Обидва типи снарядів споряджені сучасною якісною вибухівкою виробництва Павлоградського заводу.

Сенченко зазначив, що на березень заплановано заводські випробування елементів і повного заряду типу Ж47 для системи "Гіацинт".

""Рубін-2017" є єдиним в України діючим виробником снарядів великих калібрів. Усі розробки компанія виконує за власні кошти. Для організації виробництва державні кошти також не залучались.

Виробник готовий у березні провести наступний етап випробувань снарядів, але для цього необхідно дочекатись затвердження програми цих випробувань у Центральному науково-дослідному інституті Міноборони.

Проблема за малим – негайно поставити інституту відповідне завдання. Але для цього треба припинити паперовий пінг-понг та інтриги, в які з головою занурились функціонери оборонного відомства, що свідомо знищують вітчизняне виробництво снарядів великих калібрів", - написав він.

Також Сенченко додав, що компанія "Рубін-2017" готова в 1-му півріччі цього року завершити всі етапи випробувань і розпочати постачання Збройним силам України комплектних пострілів для артсистеми "Гіацинт" і снарядів для системи "Акація".

Зараз ви читаєте новину «Через паперову тяганину ВСУ не можуть отримати вітчизняні великокаліберні снаряди від "Рубін-2017" - Сенченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі