понеділок, 12 листопада 2007 09:51

Через нафтову пляму у Чорному морі гинуть птахи

Мазутна пляма, що розлилася в акваторії морпорта "Кавказ" після затоплення нафтового танкера, почала прибивати до берега, повідомив помічник директора Таманського філіалу ФГУП "Росморпорт" Олександр Довгаль.

За його словами, вже є перші жертви серед тварин. "Перша мазутова пляма вже підійшла до берега. Птахи потрапляють в мазут і гинуть", - сказав Довгаль.

Він відзначив, що найближчим часом в порту "Кавказ" в повітря підніметься вертоліт з фахівцями, які, зокрема, мають намір оцінити масштаби розливу нафтопродуктів в морі.

"Поки не оцінена реальна загроза для екології і масштаби розливу нафтопродуктів, не можна говорити про конкретний економічний збиток", - сказав Довгаль.

В неділю рано вранці біля морпорту "Кавказу" штормом був переламаний нафтоналивний танкер "Волгонєфть-130". За попередніми даними, у воду потрапило близько 1200 тонн мазуту.

Тим же ранком на рейді порту "Кавказ" затонули сухогруз "Вольногорськ" з 2436 тоннами сірки на борту і сухогруз "Нахічевань", на борту якого були близько 2 тисяч тонн сірки, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Через нафтову пляму у Чорному морі гинуть птахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі