вівторок, 25 березня 2008 16:17

Через лісові пожежі на грецькому острові введено надзвичайний стан

Грецький острів Скопелос в Егейському морі охопили сильні пожежі, передає агентство Associated Press. Влада оголосили на всій території надзвичайний стан.

Пожежа почалася ще в понеділок, 24 березня. Причина спалаху залишається невідомою. Повідомляється, що вогонь бушував все ніч, не дивлячись на рясний дощ. Гасіння ускладнюється сильним вітром, який розносить полум"я.

Проте, за словами губернатора острова Хрістоса Васілудіса, до вівторка, 25 березня, пожежу вдалося частково взяти під контроль. Васілудіс відзначив, що пожежники мають остаточно впоратись з вогнем ближче до вечора. Населеним районам острова пожежа поки не загрожує.

Нагадаємо, що в серпні 2007 року територію Греції охопили сильні лісові пожежі, викликані спекою і засухою. Вогонь знищив майже півмільйона гектарів лісових і сільськогосподарських територій. Близько 60 людей загинули, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через лісові пожежі на грецькому острові введено надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі