четвер, 09 серпня 2007 16:47

Через кризу в США європейським банкам довелося позичити 95 мільярдів євро

Європейський центральний банк видав банкам кредитів на рекордну суму в 94,8 мільярди євро (130,3 мільярда доларів). Це пов"язано з тим, що процентні ставки по міжбанківському кредитуванню значно виросли через іпотечну кризу в США.

Вартість короткострокового кредиту в євро збільшилася з 4 до 4,7 відсотка. Кредит в доларах також подорожчав з 5,35 до 5,86 відсотка.

Європейському центральному банку довелося привернути резервні засоби, щоб задовольнити всі 49 заявок, що поступили, на отримання кредиту по фіксованій ставці в чотири відсотки.

"Зараз під підозрою знаходяться всі банки, і тому ніхто не хоче нікому давати грошей в борг", - говорить Іна Штайнке, трейдер з Ганновера.

Востаннє таке масивне втручання в банківську систему Європейський центробанк проводив після терактів 11 вересня 2001 року. Тоді банк за день видав кредитів на 69,3 мільярда євро, а 13 вересня - ще 40,5 мільярдів євро, повідомляє Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Через кризу в США європейським банкам довелося позичити 95 мільярдів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі